Visgraat parketvloeren

Een trendy patroon dat nooit uit de mode gaat? Ontdek onze prachtige Parky visgraat parketvloeren. Ons assortiment bevat verschillende eiken visgraat vloeren, maar ook voor een notelaar visgraat ben je aan het goede adres.

Wat is visgraat parket?

Naast traditionele rechte plankenvloer, bestaan er ook patroonvloeren. Parky Swing is zo'n patroonvloer in de vorm van een visgraat. Zelfs een elegant dubbel visgraatpatroon is mogelijk. Vroeger vond je visgraat parket vooral in statige herenhuizen maar dankzij Parky vind je die nu ook betaalbaar bij je thuis.

Hoe bekom je nu zo'n visgraat vloer? Door de planken loodrecht op elkaar te leggen en in rijen van links naar rechts te werken, bekom je dit uniek patroon. De legrichting is enorm belangrijk bij het zelf plaatsen van een visgraat parket. Deze bepaal je makkelijk in onze visgraatcalculator.

 

Hoe visgraat parket installeren?

Wat Parky Swing zo speciaal maakt is het visgraatmotief. Parky visgraat vloerplanken plaats je even makkelijk als laminaat. Reken op het handige Unifit X®-systeem voor een snel resultaat zonder kopzorgen. Even makkelijk als laminaat, maar dan een echte houten visgraat!

Maar hoe kan je die zelf makkelijk installeren. Bekijk onze installatievideo of lees de tips van onze expert hieronder:

  1. Rol de Parky-ondervloer uit en plak hem vast met vochtbestendige tape.
  2. Neem een linkse en rechtse Parky Swing doos en start je rij van links naar rechts. Leg de eerste rij in het midden van de kamer, zodat de afstand tussen de muren identiek is.
  3. Werk steeds in een voorwaartse richting.
  4. Installeer voor de tweede rij eerst alle linkse planken en dan pas de rechtse.
  5. Doe dit tot je vier rijen hebt om de stevigheid van de vloer te garanderen.
  6. Zaag de toppen af in één rechte lijn en snijd ook de zijkanten op maat.
  7. Gebruik afstandshouders om 10 mm van de muur te blijven.
  8. Vervolledig zo de hele vloer.

Hallo visgraat!

 

Visgraat parket poetsen een klus? Neen hoor!

Visgraat vloeren zijn gemaakt om op te leven. Maar een ongelukje is snel gebeurd. Om je eiken parket langer als nieuw te houden, is er zorgvuldig zorg voor dragen belangrijk. Met deze tips is het onderhoud van je visgraat vloer kinderspel.

 

De afwerking die je hout doet stralen

Elke visgraat vloer werken we af met een Titanium finish. Dat zijn acht lagen extra sterke vernis die je parket haast onoverwinnelijk sterk maken. Zo wordt het oppervlak waterdicht, zijn alle poriën in het hout beschermd en wordt het geheel nog makkelijker in onderhoud.

Onze brushed afwerking accentueert de natuurlijke structuur van je vloer en laat de nerven mooi uitkomen. Bovendien worden deze geborstelde vloeren mat afgewerkt waardoor het een heel natuurlijke uitstraling krijgt.